Om oss

OM OSS


Mälardalens Smådjurskrematorium AB grundades av Martina Weber och Daniel Jonsson år 2010. Vi är verksamma över hela Mälardalen och samarbetar i dagsläget med ett 40-tal kliniker och djursjukhus i regionen. Hösten 2016 flyttade vi in i våra nya lokaler vid Kungsåra, Gottsta i Västerås.


Kärnan i vårt koncept och arbetssätt grundar sig i att djurägaren, som i slutändan är den som betalar för våra tjänster, ska vara precis lika nöjd med oss som leverantör som de vi dagligen möter i vårt arbete, det vill säga klinikens och djursjukhusets personal.


För oss  är det en självklarhet att djuren får en värdig hantering till den slutliga viloplatsen och vi ser vårt arbete som ett förtroende från Dig som djurägare. Lika viktigt är det för oss att kliniken/djursjukhuset i sin tur tryggt kan räkna med en pålitlig leverantör där upphämtning, kremering och återlämning av urnor sker på ett etiskt korrekt och smidigt sätt.

KREMERING


Vi erbjuder separat och allmän kremering. Hos oss sker separatkremeringarna i en av de ugnarna särskilt avsedda för ändamålet och som rengörs mellan varje användning, på så sätt är det enbart askan efter det egna djuret som återlämnas till djurägaren. Askan återlämnas i en träurna av obehandlad björk nedpackad i en kartong märkt med djurets namn och djurägarens kontaktuppgifter. Vid en allmän kremering så läggs flera djur tillsammans i en större ugn och all aska begravs i minneslund. Mer information finns under fliken minneslund.