Miljöarbete

Sveriges första fossilfria djurkrematoriumVarje dag når oss nyheter om en framtid vars öde är ovisst och där kampen mot klimathotet är avgörande för hur kommande generationer behöver uppleva världen som vi så lätt tar för given idag. Det är lätt att glömma att vi genom våra val gör skillnad, både som konsument och leverantör.


Under 2018 påbörjade vi en kamp mot att minimera vårt klimatavtryck och bli den grönaste kremeringsanläggningen i landet där det första steget var att helt ersätta anläggningens fossila bränsleförbrukning med det fönyelsebara bränslet rapsmetylester, som vi i vardagen känner igen som rapsolja och som ger ett nollnettotilsskott av koldioxid till atmosfären när det förbrukade bränslet ersätts med ny, växande energi.


Sporrade av den positiva responsen vill vi nu fortsätta utmana marknaden genom aktiva val och nya lösningar. Vårt nästa kliv blev att även göra våra transporter fossilfria och selektivt välja förnyelsebara källor för material och anläggningens elförbrukning. Just nu jobbar vi på att ta ännu ett viktigt kliv mot en grönare framtid med ett unikt, spännande projekt som förhoppningsvis kommer att lanseras under 2020. Tack för att ni följer med oss på resan mot en grönare värld!